Σάββατο 12 Μαΐου 2012

...ή ελευθερία ή ησυχία ..διαλέξτε. Θουκυδίδης















2 σχόλια:

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θουκυδίδης, (περίπου 460 -398 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ιστορικός, φαίνεται ότι είχε αντιληφθεί την αρχή της υποβάθμισης της ενέργειας, που είναι παγκόσμιος νόμος της Φύσης και σαν τέτοιος ισχύει ακόμα και στα άνθρωπο-συστήματα. Είχε πει λοιπόν:

    Τι θέλετε να έχετε ελευθερία ή ησυχία, διαλέξτε γιατί και τα δυο μαζί δεν ταιριάζουν είναι παράνομο.
    Με βάσει αυτόν τον νόμο για παράδειγμα ένα εκκρεμές όταν το αφήσεις χωρίς διεγείρουσα δύναμη, τείνει να καταλάβει την θέση εκείνη που η δυναμική του ενέργεια είναι η ελάχιστη δυνατή, ήτοι στην ακινησία.
    Αυτό ορίζει ο Φυσικός νόμος της υποβάθμισης της ενέργειας.
    Ο νόμος έχει άπειρες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή.
    Για παράδειγμα αν ένας άνθρωπος έχει εξασφαλίσει τα προς το ζειν και δεν χρειάζεται να εργαστεί για να φάει και να έχει ένα χώρο να μένει, όταν, ας πούμε πως έχει κληρονομήσει τον παππού του, τότε είναι πολύ πιθανόν να τεμπελιάζει και να μην εργάζεται, να μένει δηλαδή στην ησυχία του, να μην καταβάλει καμία προσπάθεια και να αδρανεί όπως ένα εκκρεμές στην θέση ηρεμίας.
    Ο λαός λέει ότι η τεμπελιά, αλλά και η φτώχεια προσθέτω εγώ, πλείστα όσα κακά συνεπάγονται.
    Έτσι δημιουργούνται ένα σωρό κακές συνήθειες και ανώμαλες καταστάσεις μέσα στις κοινωνίες, όπως εγκληματικότητα και παραβατικότητα γενικότερα, οιασδήποτε μορφής, από κλοπές παράνομη πορνεία, παράνομο κέρδος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και όσα άλλα περιλαμβάνονται στο ποινικό κώδικα.
    Την Βαθύτερη τάση αυτή των ανθρώπων γνωρίζουν φαίνεται πολύ καλά οι εμπνευστές της παγκοσμιοποίησης, αυτής της λαίλαπας της εποχής, που επιζητεί να αρπάξει ότι έχουν δημιουργήσει με τον ιδρώτα τους οι άνθρωποι, ότι δημόσιο περιουσιακό αγαθό υπάρχει, βυθίζοντας τον εργαζόμενο,γιατί αυτών τον πλούτο επιδιώκουν να στερήσουν, σε φτώχεια και απόγνωση.
    Πως το επιτυγχάνουν αυτό?
    Απλούστατα με την στρατηγική της εξασφάλισης στην αρχή των πολύ καλών συνθηκών ζωής, ώστε να μην ανησυχεί για το πως θα ξυπνήσει αύριο, έχοντας μπει μέσα στο καλούπι της εικονικής ασφάλειας, άλλα χρεώνοντας τον ταυτόχρονα, με υποθήκη την ίδια του την περιουσία.
    Έτσι κάποια στιγμή που έχουν δέσει τον γάιδαρό τους, με υπογραφές από τους πουλημένους ηγέτες του, ρίχνουν και ένα ΔΝΤ στο παιχνίδι και τον αφήνουν να ψήνεται, με όλα τα επακόλουθα του κινδύνου της πτώχευσης και τις σχετικές απειλές.
    Στην φάση αυτή, αποδεικνύεται και η μεγάλη κτηνωδία και απανθρωπιά που τους διέπει, αφού εκμεταλλεύονται τον φόβο των λαών για πτώχευση, με ένα νόμισμα που ο ίδιος ο λαός δεν ορίζει, γιατί έχουν φροντίσει εν τω μεταξύ να τον βάλλουν σε κοινό νόμισμα μ' αυτούς, που ελέγχεται από κεντρική μια τράπεζα, την οποία ελέγχουν οι ίδιοι και κάνει ότι θέλουν αυτοί.
    Το σύστημα εφαρμόστηκε με επιτυχία στην αρχή σε χώρες όπως η Αργεντινή, Βολιβία και ο Ισημερινός, που όμως κάποια στιγμή οι λαοί επαναστάτησαν και πήραν την τύχη τους, σαν λαοί στα δικά τους χέρια, διαλέγοντας τους κατάλληλους ηγέτες με δημοκρατικές διαδικασίες και αποπομπή των παλαιών επίορκων ηγετών από τις ταράτσες των κτιρίων με ελικόπτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή