Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ


Υπέραυτοκινητα<<=>> υπεράνθρωποι=σίγουρο θέαμα .Άνθρωπος και μηχανή στα όριά τους. Μέχρι πού αντέχουν? Οι μηχανές ξέρουμε γιατί εμείς τις φτιάξαμε. Ο άνθρωπος?

5 σχόλια:

  1. Όπως έλεγε κι ο μεγάλος φιλοσοφος Henri bergson , στον μηχανιστικό πολιτισμό μας χρειάζεται ένα συμπλήρωμα:ο πολιτισμός της ψυχής είναι η ψυχή του πολιτισμού.Μόνο τότε ο άνθρωπος (από το ανω θρώσκω=κοιτάζω ψηλά) φτάνει στο αξιολογικά υψηλότερο σημείο της ύπαρξής του με την ηθική και ψυχοπνευματική έννοια του όρου.Έτσι μπορούμε να αναφωνήσουμε μαζί με τον Μένανδρο "ως χαρίεν άνθρωπος, όταν άννθρωπος η".Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως ο άνθρωπος τελικά αντέχει πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζει ότι αντέχει. Είναι μεγάλη η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.... Το δίλλημα όμως είναι άλλο!!! Αν και πως αντέχουμε η γιατί πρέπει πάντα κάτι να αντέχουμε..... ξεπερνάμε και αντέχουμε ή προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη για αυτά που θέλουμε;;; Επιμονή, Υπομονή ή Παραίτηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ρουσσώ έλεγε" οτι η υπομονή είναι πικρή αλλά ο καρπός της είναι γλυκός" κάτι ήξερε εκείνος!!και πολλά πολλά περισσότερα δε "γνωρίζει" ο δημιουργός όλων μας ο θεός...μας δίνει όσα μπορούμε να αντέξουμε...γιατί είναι ο μόνος που ξέρει τα όρια μας!!τα πραγματικά μας όρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ...

    Καλές μου λέξεις
    πόσες φορές σας δένω
    κι εσείς λυμένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς ήρθατε Gat και sym(praxis).Συνέχισε μπροστα και μην σε νοιάζει, τα αδύνατα στους ανθρώπους είναι δυνατά στον θεό.(&2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή